​Erinomainen asiakaspalvelu tulee luoksesi

Sekä hyvät että huonot asiakaskokemukset leviävät nopeasti ja laajalle. Millainen asiakaspalvelu erottuu selkeästi edukseen?

 

Selaat sekavaa nettisivua yrittäen etsiä jostain asiakaspalvelun puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Vihdoin yhteystiedot osuvat kohdalle, mutta siitä ei ole juuri apua – viesteihin ei vastata ja puhelinlinjoilla jono tuntuu loputtomalta.

 

Olemme varmasti kaikki olleet joskus samassa tilanteessa. Mitä jos sen sijaan twiittaisit ongelmasi, ja hetken päästä asiastasi tietävä yritys vastaisikin kysymykseesi?

 

Ei tarvitse edes sanoa, kumpi asiakaspalvelutilanne tekee paremman vaikutuksen.

 

Esimerkin asiakkaan luokse tulevasta asiakaspalvelusta antaa Danske Bank. Yritys vastaa oma-aloitteisesti pankkiasioita koskeviin kysymyksiin Twitterissä, vaikka Danske Bankia ei olisi edes mainittu.

 

Parhaimmillaan tällainen asiakaspalvelu yllättää iloisesti ja jättää hyvän mielen pitkäksi aikaa. Se on palvelua, jollaista suosittelee mielellään myös ystävilleen. Sosiaalisen median lisäksi asiakkaita voi palvella myös esimerkiksi netin keskustelupalstoilla, kuten teleoperaattori Soneran Sonerapartio tekee.

 

Jos haluat tehdä asiakaspalvelustasi erinomaista, yhteystiedot nettisivuilla eivät enää riitä. Sen sijaan keskusteluja kannattaa seurata aktiivisesti ja auttaa asiakkaita siellä, missä he jo ovat. Hyvän asiakaskokemuksen tärkeys korostuu jatkuvasti – asiakaspalveluun kannattaa siis panostaa.

 

Kirjoittanut Kiia Etelävuori

 

Lue Kiian alkuperäinen englanninkielinen kirjoitus täältä.

 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close