​Markkinoija: kehitä kampanjoitasi mediaseurannan avulla

Miten mittaat, onko markkinointikampanjasi menestys vai katastrofi? Yksi tärkeä työkalu onnistumisen mittaamisessa on mediaseuranta. M-Brain tarkkaili, miten kävi ebola-teemaista halloween-asua kaupitelleelle kampanjalle.

 

Lokakuussa 2014 naamiaisasuihin erikoistunut yritys BrandsOnSale alkoi myydä halloween-asua, joka muistutti ebolapukua. Puku herätti laajaa paheksuntaa, ja tappavan taudin muuttamista naamiaisasuksi pidettiin tahdittomana ja mauttomana. Myös media tarttui aiheeseen, ja lukuisat sanomalehdet ilmaisivat vastenmielisyytensä pukua kohtaan.

 

Lähes kaikki BrandsOnSalen lokakuussa saama mediahuomio liittyi asukohuun. Kuten odotettua, kirjoitusten sävy oli valtaosin negatiivinen.

 

Markkinoija kehitä kampanjoistasi mediaseurannan avulla 2

 

Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun, kun Doctors of the World -järjestö onnistui omalla kampanjallaan kääntämään kohun lahjoituksiksi ebolaa vastaan.

 

Kampanjakohtainen seuranta näyttää selkeästi markkinointipanostusten vaikutukset ja auttaa relevanttien johtopäätösten tekemisessä. Vaikka kampanjakohtainen mediaseuranta vie aikaa, ei sitä missään nimessä kannata unohtaa – muuten menetetään mahdollisuus saada palautetta ja kehittää toimintaa sen pohjalta.

 

Esimerkkitapauksen mediaseurannassa käytettiin M-Brainin M-Adaptive-työkalua, josta voit pyytää demoa täältä

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close