​Millainen oli suurten suomalaisyritysten mediavuosi 2014?

Stockmann ja Fortum saivat viime vuoden loka-joulukuussa tavallista enemmän mediahuomiota. M-Brainin neljännesvuosittaisessa M-Index -analyysissa tarkastellaan 15 suuren suomalaisen pörssiyhtiön medianäkyvyyttä.

 

Vuoden 2014 viimeisellä vuosineljänneksellä Nokia oli median eniten huomioima yritys. Muita kärkisijoja pitivät Finnair, Stockmann ja Fortum. Entä miltä suurimpien yritysten saama mediahuomio näyttää, kun tarkastellaan koko vuotta?

 

KONEella ja Wärtsilällä oli hyvä vuosi, ja niistä kirjoitettiin huomattavan positiivisesti. Skaalan toisessa päässä sen sijaan ovat Stockmann ja Kesko. Kaikesta Stockmannin medianäkyvyydestä yli kolmannes oli kielteistä. Keskon julkisuudesta noin neljäsosa oli negatiivista. Neste Oilin vuosi sujui vaihtelevasti, mutta suurelta osin sen saama julkisuus oli myönteistä.

 

Neljäs kvartaali oli viime vuoden ensimmäinen neljännes, jolloin tarkastellut yritykset saivat kokonaisuudessaan enemmän positiivisia kuin negatiivisia mainintoja mediassa. Stora Enso ja UPM-Kymmene kasvattivat positiivisten osumien määrää vuoden mittaan. Myös Nokian positiivinen näkyvyys kasvoi vuoden loppupuoliskolla. Muut yritykset olivat medianäkyvyytensä osalta keskitien kulkijoita. Eniten neutraaleja mainintoja saivat muun muassa Elisa, Finnair ja TeliaSonera.

M-Brain_Millainen oli suomalaisyritysten mediavuosi 2014_2

Taulukko näyttää 15 suuren suomalaisyrityksen medianäkyvyyden määrän ja sävyn vuonna 2014. Lähteinä on käytetty Helsingin Sanomien, Taloussanomien ja Kauppalehden verkkoversioita.

 

Kirjoittanut Topi Laakso
Lue Topi Laakson englanninkielinen kirjoitus kokonaisuudessaan  täältä.

 

Kuva: IM Creator 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close