5 tapaa, joilla ohjelmistoalusta auttaa sinua hyödyntämään tietoa

Tässä blogikirjoituksessa kerromme, kuinka ohjelmistoalusta toimii organisaatiosi eduksi. Jotta voisit hyötyä kilpailu- ja markkinatiedosta optimaalisella tavalla, prosessoi se seuraavasti:

 

1.     Kerää tieto

Runsaiden tietovirtojen maailmassa tavoitteenasi tulee olla yrityksesi tai organisaatiosi kannalta olennaisen informaation kokoaminen. Sinun on suunniteltava huolellisesti, mitä haluat mahdollistaa sillä informaatiolla, jota toivot löytäväsi.

Voit esimerkiksi seurata keskustelua tuotteistasi tai avainteemasta. Tätä keskustelua käydään eri toimituksellisissa medioissa ja sosiaalisen median kanavissa sekä tuotearviointisivustoilla.

Useimmille yrityksille on erittäin tärkeää tunnistaa tärkeimmät kilpailijat ja haalia niistä kaikki olennainen tieto. Tämä sisältää sekä samaa tuotetta myyvät suorat kilpailijat, että eri tuotetta tai palvelua tarjoavat epäsuorat kilpailijat, jotka mahdollisesti vastaavat samaan asiakastarpeeseen kuin sinun yrityksesi.

Saat tärkeitä tietoja sekä ulkoisista että sisäisistä lähteistä. Mieti jälkimmäisten osalta kaikkea sitä tietoa, jota myyjäsi saavat asiakastapaamisista ja voitetuista tai hävityistä tarjouksistasi. Tätä kutsutaan kenttätiedoksi (eng. field intelligence). Voit helposti lisätä kenttätiedon ohjelmistoalustallesi ja jakaa esimerkiksi kilpailijasi tuotteesta oppimasi tuotehallinnan, myynnin ja asiakasrajapinnan kollegoillesi.

Kaikki tämä keskeinen kerätty tieto on saatavilla ohjelmistoalustallasi.

 

2.     Organisoi tieto

Kirjahylly toimii hyvänä analogiana ohjelmistoalustalle. Riippuen siitä millainen ihminen olet, haluat ehkä järjestää kirjasi aakkosjärjestykseen, teeman tai jopa kielen mukaan, tai jättää mieluummin teoksesi järjestämättä.

Työelämässä järjestelmällisyyden puute on harvoin resepti menestykseen. Ohjelmistoalusta auttaa sinua informaation järjestämisessä. Kun olet kerännyt tarvitsemasi tiedon, löydät helposti sidosryhmä- ja toimialadataa tai kenttätietoa, jota henkilöstösi voi lisätä alustalle.

Yrityksesi kilpailutiedon tarpeita varten voit luoda kilpailijakortteja (eng. Battlecards), joiden avulla vertailet helposti kilpailijoitasi toisiinsa.

Voit myös ohjata erilaisia ​​RSS-syötteitä alustallesi, jotta saat pidettyä kaikki tärkeät uutiset, mediaseurannan, markkinatiedon ja muun sisällön käden ulottuvilla.

Näin kilpailutiedosta on tullut pääkirjastosi.

 

3.     Etsi ja visualisoi

Kun olet järjestänyt kirjasi, löydät helposti sen mitä kannen ja takakannen välistä etsit. Tarkennettu haku on kattavan ohjelmistoalustan tärkeä ominaisuus. Tarkennettu haku auttaa sinua löytämään kaiken tarvitsemasi olennaisen tiedon.

Visuaaliset dashboardit eivät ole vain kuvakirjojen ystäville: niiden avulla voit havainnollistaa tärkeimmän informaation visuaalisessa muodossa. Näin saat kokonaiskuvan tiedosta – oli kyseessä sitten trendien vertailu tai raakaöljyn edellisvuoden hintakehityksen havainnollistaminen.

Voit myös upottaa monipuolista sisältöä dashboardeillesi ja muihin ohjelmistoalustan esityksiisi.

 

4.     Jaa tieto

Ohjelmistoalusta tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa löydöksesi nopeasti, tai vaikkapa päivittäin tai viikoittain. Voit jakaa asiakaspalaverissa kuulemasi arvokkaan tiedon kollegallesi tai tiimillesi tai luoda hälytyksiä erilaisista aiheista ja jakaa ne kyseistä tietoa tarvitsevien kanssa. Voit myös tilata kuratoituja uutiskirjeitä suoraan sähköpostiisi.

Tärkeintä on miettiä, kuka informaatiota tarvitsee. Onko se markkinointiosasto, johto, analyytikkotiimisi vai jokin muu ryhmä? Voit olla se organisaatiosi avainhenkilö, joka auttaa henkilöstöänne pääsemään käsiksi työssään tarvitsemaansa tietoon. Näin autat organisaatiotasi menestymään.

 

5.     Aktivoi tieto!

Kaikkien hyvien suunnitelmien on johdettava tekoihin. Varmista, että markkinointitiimisi muuttaa hyödyllisen liiketoimintatiedon kampanjoiksi, jotka tuovat yrityksellesi uutta liiketoimintaa, mikäli tämä on tärkein tavoitteesi. Jos olet tuoteomistaja, mieti, kuinka voit hyödyntää saamaasi tietoa kilpailijasi tuotteen heikkouksista ja vahvuuksista. Onko jotain, mitä sinun tulisi nopeasti sisällyttää tuotekehityssuunnitelmaasi?

Kuten näet, helppokäyttöisellä ohjelmistoalustalla on monia etuja, jotka auttavat sinua vaikuttamaan päätöksentekoon, sitouttamaan organisaatiotasi ja päihittämään kilpailijasi. Ota seuraava askel ja nosta tiedonhallintasi uudelle tasolle!

 

Tutustu Intelligence Plaza -ratkaisuumme ja tilaa demo

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close
M-Brain.com