Globaali markkinatieto tehostaa liiketoimintaa

M-Brain globaali markkinatieto

Suunnitellessasi liiketoiminnan laajentamista toiseen maahan tai paikallisesti, tarvitset paljon informaatiota saadaksesi tehtyä mahdollisimman turvallisia ja fiksuja ratkaisuja. Isojen strategisten päätösten tekemisessä ei ole mieltä, jos markkinatiedossa on aukkoja. Mutta minkälaista informaatiota liiketoiminnan laajentamiseen sitten tarvitaan? Kokosimme tätä varten muistilistan.

1. Aivan ensimmäisenä sinun tulee tietää enemmän potentiaalisista asiakkaistasi: mitä he tarvitsevat ja haluavat. Sinun tulee tietää, miten he ostavat ja mistä. Myös asiakkaiden kulttuurista ja tavoista on syytä olla selvillä. Mitkä ovat heidän arvonsa, mikä heitä motivoi ja mikä saa heidät innostumaan. Miten he elävät päivittäistä elämäänsä? Keskity ymmärtämään heidän kohtaamiaan haasteita sekä sitä, miten sinun yrityksesi tarjoamat palvelut ja tuotteet voisivat auttaa heitä voittamaan ne.

2. On hyvä tutustua myös kohdemaan tai -alueen lainsäädäntöön. Siten olet hyvin valmistautunut ja voit välttää mahdolliset kalliiksi tulevat virheet. Huomioi lisäksi asiakkaidesi tavat ja tottumukset markkinoinnissasi ja mainonnassasi.

3. Jos perustat esimerkiksi toimiston, ravintolan tai hotellin toiseen maahan, sinun pitää tietää, millainen taloudellinen ja koulutuksellinen tilanne kohdemaassa on. Millainen on maan tai alueen työllisyystilanne, ja onko yrityksellesi siellä tarjolla pätevää työvoimaa? Entä löytyykö tuotteillesi ja palveluillesi sieltä ostovoimaa ja kysyntää?

4. Logistinen informaatio on myös hyvin tärkeää. Sinun tulee tietää enemmän maantieteellisistä seikoista, jotka voivat vaikuttaa yrityksesi logistiikkaan ja infrastruktuuriin. Jos aiot rakentaa uuden tehtaan, miten saat sinne energiaa? Miten tuotteiden kuljetus onnistuu ja kuinka palvelut liikkuvat? Huomioi myös poliittinen ilmasto, sillä se voi vaikuttaa liiketoimintaasi monin erilaisin tavoin.

5. Ole myös tietoinen kilpailijoistasi. Keskity selvittämään, ketkä ovat suurimmat kilpailijasi alalla, ja millaista on heidän liiketoimintansa kohdealueellasi. Tämän avulla voit asemoida itsesi uusille markkinoille. Selvitä, onko markkinoilla aukkoa, jonka yrityksesi tuotteet ja palvelut voisivat täyttää.

Kun aiot laajentaa liiketoimintaasi uusille alueille tai liikealoille, tarvitset markkinatietoa. Sinun on hyödyllistä olla tietoinen niistä yrityksesi ulkoisista tekijöistä, joilla saattaa olla vaikutusta suunnitelmiisi ja liiketoimintamahdollisuuksiisi. Kuten muistilistasta näkyy, hyödyllistä markkinatietoa varten tarvitaan paljon informaatiota.

 

Hyödyllistä markkinatietoa yrityksellesi

Mutta miten ja mistä tätä informaatiota saa? Lähteet ovat moninaisia, ja tehtävä kuulostaa uuvuttavan isolta yhdelle ihmiselle. Ei huolta, me M-Brainissa autamme sinua kaikissa tarpeissasi, jotka liittyvät relevantin markkinatiedon keräämiseen sekä tiedon analysointiin ja hallinnoimiseen.

Tutustu tarkemmin palveluihimme ja ota yhteyttä!

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close