Infograafi: Vain elämää – twiittivirtaa ja mietittyjä some-strategioita

Vain elämää tuli, vain elämää meni. Sosiaalisessa mediassa saamansa suosion perusteella Vain elämää -ohjelma tulee vielä uudestaankin. Aloitimme sarjan tiimoilta sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun seurannan syyskuun alussa ennen kuin Vesku Loirin tuotantoa esitellyt avausjakso näki päivänvalon. Seurantaa jatkettiin siihen saakka kunnes marraskuun ensimmäisenä perjantaina esitetyn duettojakson jälkeiset keskustelun laineet laantuivat.

 

Ensimmäisessä Vain elämää -sarjaa käsitelleessä blogikirjoituksessamme tutkailimme mielipidevaikuttamista sosiaalisessa mediassa. Sarjan artistikaartista nousi keskeisenä mielipidevaikuttajana esiin Paula Vesala, jonka kommentit sponsoriyritys Sodastreamistä saivat aikaan vilkasta mielipiteiden vaihtoa verkossa. Tällä kertaa tyydyimme ohjelman jälkimainingeissa muun muassa tarkastelemaan, mitkä tahot osallistuivat keskusteluun useimmin eri sosiaalisen median kanavissa.

 

Second screen –seuraaminen huipussaan

 

Vain elämää –sarja sai osakseen suurta huomiota erityisesti Twitterissä ja Facebookissa. Ohjelma myös vahvisti jo kesän jalkapallon mm-kisojen yhteydessä koetun second screen –ilmiön nousua: kaikille ei, syystä tai toisesta, tuolloin riittänyt esimerkiksi Argentiinan ja Iranin välisen ottelun taktisiin nyansseihin keskittyminen. Hyvin moni television katselija halusi käyttää myös toista vastaanotinta ja tehdä ottelusta itselleen sosiaalisemman tapahtuman – mieluiten kommentoimalla jotain nokkelaa Twitterissä. Samalla tavoin Vain elämää -jaksojen aikana ehtymätön twiittivirta muodosti ohjelmalle oman rinnakkaistodellisuutensa.

 

Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin eniten postauksia lähettäneiden tahojen joukossa olivat odotetusti erinäiset viihdesivustot, kuten ahkerimpiin Facebook-postaajiin kuuluneet Nelosen viihdeuutiset, Radio Suomipop ja Radio Aalto. Myös ohjelmassa esiintyneet nuoremman polven artistit ja heidän taustatahonsa pitivät huolta sosiaalisen median näkyvyydestään.

 

Twitter-tiliään päivitti artisteista kaikkein ahkerimmin Toni Wirtanen, kun taas Instagramissa näkyivät etenkin Elastinen ja levy-yhtiö Rähinä Records sekä Jenni Vartiainen virallisen tilinsä kautta. Tilin Paulavesalafans takaa joku puolestaan omisti aikaa omalle taiteilijaidolilleen. Facebookissa päivitettiin useimmin Paula Vesalan ja Elastisen sivustoja.

 

Mielenkiintoista oli myös todistaa taiteilija Elastisen suurta suosiota nettikansan keskuudessa. Elastinen oli sosiaalisen median puhutuin artisti paitsi omalla nimikkoviikollaan, myös silloin kun ohjelmassa esitettiin tulkintoja Paula Vesalan tai Jenni Vartiaisen tuotannosta. Samuli Edelmannin esiintymisviikolla Elastinen oli illan päätähden jälkeen selvästi useimmin sosiaalisen median valokeilassa, kun taas Paula Koivuniemen nimikkoviikolla Paula itse ja Toni Wirtanen keskusteluttivat some-kansaa jopa hieman rap-tulkitsijaa enemmän.

 

Eckerö Line oli hionut some-strategiansa timanttiseksi

 

Ahkerien sosiaalisen median päivittäjien joukosta nousi tarkastelussamme esiin Eckerö Line, perusteena sosiaalisen median saumaton hyödyntäminen oman (liike)toiminnan tukemisessa. Eckerö Line oli kolmen päivittäjän kärjessä sekä Twitterissä että Instagramissa ja kymmenen ahkerimman joukossa myös Facebookissa. Volyymien sijaan huomionarvoista oli se, miten sosiaalisen median kanavia hyödynnettiin.

 

Vain elämää -ohjelmaa seurattiin Suomenlahdella Eckerö Linen fanikatsomossa, jonka tapahtumista laivayhtiön edustajat säännöllisesti tiedottivat eri sosiaalisen median alustoilla. Risteilijät saattoivat seurata kommentointia, tai kommentoida itse omaa reaaliaikaista kokemustaan suositun hashtagin ”fanikatsomo” avulla.

M-Brain_Vain elämää1

Eckerö Line oli myös valjastanut artistit osaksi suurta viihdetapahtumaa. Perjantaisen videotervehdyksensä fanikatsomolle välitti aina se artisti, jonka laulujen tulkintoja kyseisenä päivänä laivalla kuultiin. Esimerkkinä alla Samuli Edelmann. Lisäksi fanikatsomoa puffasivat sosiaalisessa mediassa aktiivisesti yhteistyökumppanit, kuten risteilyisäntänä toiminut Suomipopin Kimmo Sainio.

 

Sosiaalisen median huutajien joukosta Eckerö Line ja sen fanikatsomo lunastivat onnistuneesti oman siivunsa Vain elämää –formaatin nauttimasta suuresta kansansuosiosta.

M-Brain_Vain elämää2

Kirjoittanut Topi Laakso

Infograafi Liisa-Maria Nitovuori

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close