Inhimillistä viestintää – yritysten asiantuntijat Twitterissä

Viestintä ihmiseltä ihmiselle on tämän päivän trendi – yritysviestinnässäkin. Tämä näkyy myös Twitterissä, joka on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista ja vaikuttavimmista sosiaalisen median kanavista.

 

Yritysten pitäisi uskaltaa astua pois virallisesta roolista sosiaalisessa mediassa ja antaa ääni työntekijöille. Ihmiset luottavat yksilöiltä saatuihin suositteluihin enemmän kuin yritysten puheisiin tai mainostukseen, ja toisaalta näkyvät asiantuntijat luovat kuvaa osaajiaan kunnioittavasta organisaatiosta. Myös kriisissä kasvojen antaminen tragedialle auttaa.

 

Twitterin käyttö hyödyttää asiantuntijaa myös henkilökohtaisesti. Twitterissä ihmiset voivat seurata ajankohtaisia keskusteluja ja osallistua niihin itse. Oman alan uutisista on helppo pysyä perillä, ja esimerkiksi seminaarien sisältöä pystyy seuraamaan, vaikka ei olisikaan päässyt paikalle. Joku puhuu luultavasti tälläkin hetkellä työpaikastasi tai alastasi Twitterissä – miksi et siis olisi mukana?

 

Digitaalisia työntekijälähettiläitä ei synny yrityksiin itsestään, eikä ketään voi pakottaa aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa. Suotuisan yrityskulttuurin avulla voidaan kuitenkin luoda puitteet asiantuntijoiden aktiiviselle Twitter-osallistumiselle. Johdon positiivinen suhtautuminen sosiaalisen median käyttöön on avainasemassa. Lisäksi halukkaille tulisi tarjota apua ja koulutusta tarvittaessa.
Lue Kiia Etelävuoren englanninkielinen kirjoitus kokonaisuudessaan  täältä.

 

Kuva: Flickr / Andreas Eldh. Lisenssi: Creative Commons.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close