Kattava mediaseuranta vastaa koko organisaation tarpeisiin

Kattava mediaseuranta vastaa koko organisaation tarpeisiin

Nordnet on pohjoismainen, netissä toimiva osake- ja rahastovälittäjä, joka on vertailuissa valittu useita kertoja Suomen parhaaksi online-välittäjäksi. Nordnetillä on Suomessa kaikkiaan 140 000 aktiivista asiakassalkkua, ja se on hintatietoisten piensijoittajien suosiossa. Viime aikoina Nordnet on tehnyt uuden aluevaltauksen sijoittamisen vertaistukipalveluihin ja lanseerannut sosiaalisen sijoitusverkoston Sharevillen.

 

Nordnetin Suomen maajohtajaksi joulukuun 2016 alussa nimitetty Suvi Tuppurainen on aiemmin vetänyt myynnistä ja markkinoinnista vastaavaa tiimiä, joka huolehtii myös viestinnästä ja kaikesta verkossa ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvasta toiminnasta. Nordnet ja sen asiantuntijat ovat varsin aktiivisia mediassa, ja he haluavat tietää mahdollisimman reaaliaikaisesti, mitkä kirjoitukset ja kommentit kiinnostavat ja leviävät.

 

Haasteita sopivan mediaseurantapalvelun löytymisessä

 

Nordnet etsi kumppania, joka pystyy seuraamaan kattavasti Suomen valtakunnallisia ja paikallisia medioita sekä verkossa, printissä, tv:ssä että radiossa. Aiemmin käytössä ollut seurantapalvelu työllisti Tuppuraisen mukaan myös nordnetläisiä, jotka joutuivat raporttien täydennykseksi tutkimaan itse eri medioita löytääkseen kaikki tarvitsemansa jutut ja maininnat.

 

Nykyinen mediaseurantapalvelu M-Update otettiin käyttöön syksyllä 2015. Nordnet käyttää päivittäistä uutiskirjepalvelua ja lisäksi M-Adaptive-työkalua sosiaalisen median seurantaan. Uutiskirjeen saa päivittäin kymmenisen henkeä Suomen 40 hengen organisaatiosta. Käyttötapoja on erilaisia vastaanottajien työnkuvasta riippuen.

 

Suomesta erinomainen osumatarkkuus

 

Tuppuraisen mukaan yksi keskeinen tarve on mediavastuussa olevien asiantuntijoiden työn seuranta ja analysointi. Palvelua käyttävät etenkin Suomen maajohtaja sekä mediassa esiintyvät talousasiantuntija Martin Paasi ja osakestrategi Jukka Oksaharju oman työnsä tulosten seuraamiseen. Myös eri maiden mediavastaavia verrataan Nordnetissä keskenään.

– Olemme M-Update-raporttien ansiosta Suomessa osumien määrässä erittäin hyvällä tasolla, kun jutut eivät jää huomaamatta!, Tuppurainen iloitsee.

Nordnetin Suvi Tuppurainen

Nordnetin Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Markkinointi ja viestintä puolestaan analysoi osumien avulla sitä, mikä Nordnetin julkaisemasta materiaalista kiinnostaa yleisöä ja miten media käyttää sitä. Toisaalta muiden julkaisemaa kiinnostavaa aineistoa voidaan jakaa edelleen Nordnetin omissa kanavissa. Tuppurainen muistuttaa, että erinomainen toimittajantyö ansaitsee tulla huomioiduksi ja jaetuksi.

 

Apua aina tarjolla

 

Koska seurantapalvelua käytetään Nordnetillä päivittäin, toimiva yhteistyö palvelun toimittajan kanssa on tärkeää. Palvelua käynnistettäessä yhteydenpitoa oli paljon, jotta yksityiskohdat saatiin hiottua kuntoon. Tämä on Tuppuraisen mielestä luonnollista. Seurattavan medialistan päivittäminen oli helppoa, ja M-Brainilla havaittiin Nordnetin tarpeita oma-aloitteisestikin. Tuppurainen nostaa muutenkin esiin M-Brainin helposti lähestyttävät yhteyshenkilöt, joilta saa aina apua, tukea ja ideoita.

 

Sijoitusmaailma murroksessa median tapaan

 

Ennen sijoitusvinkkejä haettiin pääasiassa pankkien ja pankkiiriliikkeiden analyytikoilta sekä talousmediaa seuraamalla. Vaikka mediat pitävät edelleen pintansa, on erilaisten keskustelupalstojen suosio noussut entistä tärkeämmäksi. Keskustelua ja ajatustenvaihtoa tapahtuu suoraan verkkomediassa uutisten yhteydessä, mutta myös erityyppisillä sijoittajafoorumeilla.

 

Yksi esimerkki muiden sijoittajien tarjoamasta vertaistuesta ovat maailmalla yleistyneet sosiaaliset sijoitusverkostot, joista Pohjoismaiden suurin on Shareville 100 000 jäsenellä. Palvelussa kuka tahansa voi seurata menestyneitä sijoittajia, keskustella eri ryhmissä, kommentoida kauppojaan ja jopa nähdä muiden sijoittajien salkut.

– Voit tilata hälytyksiä ja toimia silloin kuin haluat, missä vain. Kaikki kaupat tehdään oikealla rahalla, joten sen sijaan, että olisi vain puhetta, on myös tekoja – sijoitusvinkkejä ja oikeita kauppoja, Tuppurainen kuvailee.

 

Jos sinä haluat tietää, mitä menestyneimmät sijoittajat ostavat juuri nyt, kurkkaa tänne www.shareville.fi.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close