KL Debatti: Digitaalisten palveluiden luonnissa on syytä panostaa myös ihmisiin (10.11.2015)

M-Brainin markkinointijohtaja Jaakko Harno korostaa Kauppalehden mielipidekirjoituksessaan strategisen konsultoinnin merkitystä yritysmaailmassa. Harno kehottaa globaaleille markkinoille tähtääviä fintech-yrityksiä satsaamaan Market Intelligenceen.

 

“Digitalisoituva finanssiala houkuttelee nyt suomalaisia teknologiayhtiöitä, jotka ovat keskittyneet luomaan uudenlaisia palveluita esimerkiksi mobiilimaksamiseen, sijoitustoimintaan ja verkkokauppaan (”Suomalaiset fintech-yritykset ovat tulikuumia”, KL 15.10.) . Myös Finanssialan keskusliiton vision mukaan tulevaisuuden finanssipalvelut tuotetaan verkossa.

 

On erinomainen asia, että sekä uudet yrittäjät että finanssialan vakiintuneet toimijat ovat tiedostaneet digitaalisen kehityksen tarjoamat mahdollisuudet ja tähtäävät kunnianhimoisesti globaaleille markkinoille.

 

Alan suomalaisten toimijoiden teknologinen osaaminen onkin epäilemättä huippuluokkaa. On kuitenkin syytä nostaa teknologiaosaamisen rinnalle asiakkaiden strategisen konsultoinnin merkitys.

 

Oman kokemukseni mukaan asiakkaamme arvostavat sitä, että M-Brainin tarjoama pohjautuu itse luomaamme innovatiiviseen teknologiaan, jollaista kilpailijoilla ei ole, sekä asiantuntijoidemme analysoimaan relevanttiin tietoon. Samalla asiakkaamme arvostavat sitä, että panostamme myös henkilökohtaiseen palveluun ja konsultointiin. Emme ainoastaan tarjoa teknologian tuottamaa raakaa tietoa, vaan autamme asiakkaitamme hyödyntämään sitä käytännön liiketoiminnassaan.

 

Uskon, että myös fintech-alan toimijoiden kannattaisi panostaa digitaalisuuden, asiantuntijoiden tuottaman analyysin ja konsultoinnin yhdistelmään. Esimeriksi sijoitusneuvonnassa teknologia ja data eivät yksinään riitä, kun taas pelkkä konsultointi on arvotonta ilman korkealaatuisen teknologian tuottamaa tietoa ja siitä johdettua relevanttia tietoa. Uniikki teknologia yhdistettynä toimialan inhimilliseen huippuosaamiseen on sen sijaan voittoisa resepti.

 

Samalla kehotan globaaleille markkinoille tähtääviä fintech-yrityksiä panostamaan Market Intelligenceen. Parhaidenkin palveluiden menestyksekäs kansainvälinen lanseeraus on mahdotonta ilman ajanmukaista ja asiantuntevasti analysoitua tietoa asiakkaiden tarpeista, markkinatrendeistä ja kilpailijoiden toiminnasta.”

 

Kirjoittanut: Jaakko Harno, markkinointijohtaja, M-Brain Oy

Kirjoitus on julkaistu Kauppalehdessä 10.11.2015

Jos pidit tästä kirjoituksesta, saatat olla kiinnostunut tilaamaan RSS-feedimme. Tilaajanamme kuulet ensimmäisenä julkaisuistamme ja kasvavista tavoista hyödyntää markkinatietoa. Tapaamme blogimme lukijoita mielellämme myös Twitterissä, Facebookissa ja LinkedInissä!


Competitive Intelligence Services Market Intelligence Platform Media Monitoring Solutions Market Research Services
Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close