Kuluttajatrendien kuuntelu antaa lisää vetoa liiketoimintaan

Kulutttajatrendit - M-Brain

Jatkuvasti kehittyvillä kulutustrendeillä on iso merkitys liiketoiminnan arvoketjuissa, alustataloudessa ja mobiiliekosysteemissä. Oletpa sitten B2C- tai B2B-liiketoiminnassa, kuluttajien ja käyttäjien, kaikkien ihmisten valinnat ja arvostukset vaikuttavat liiketoimintaasi. Puhe kuluttajatrendeistä ja niiden vaikutuksista jää kuitenkin usein epämääräiseksi. Millaisin mekanismein trendit oikeasti vaikuttavat? Voiko vaikutusta ennakoida? Voisiko kuluttajatrendit valjastaa viisaamman päätöksenteon apuvälineeksi?

Syvällistä ja rikastettua trenditietoutta

Jotta voisimme auttaa asiakkaitamme saamaan kaiken irti kuluttajatrendeistä ja niiden tarjoamasta tiedosta, M-Brainilla päätettiin vuoden 2018 alussa paneutua aiheeseen syvällisemmin. Hyödyntäen tekoälypohjaista hakuteknologiaa sekä asiantuntijoidemme trendiosaamista, kokosimme yhteen kiinnostavimmat globaalit heikot signaalit ja kuluttajakäyttäytymiseen liittyvät ilmiöt.

Seuraavaksi tunnistettuja trendejä analysoitiin ja kehitettiin edelleen Suomen näkökulmasta sisäisessä työpajassa. Työskentelyn tuloksena tunnistettiin kahdeksan trendiä, jotka näkemyksemme mukaan ovat tällä hetkellä kiinnostavimmat ja vaikuttavat eniten kuluttajakäyttäytymiseen. Tämän jälkeen valjastimme digitaaliset työkalumme seuraamaan näitä valittuja trendejä vielä uudelleen niin sosiaalisessa mediassa kuin muissakin julkisissa viestintäkanavissa, ja rikastutimme trenditietoutta eri tietolähteistä kerätyillä signaaleilla.

Trendeistä päätöksiksi ja toimenpiteiksi

Syvällisen ja systemaattisen trendityömme tuloksena syntyi Kuluttajatrendit Suomessa 2018 –raportti, joka keskittyy kuluttajatrendien esittelyyn havainnollisella ja inspiroivalla tavalla. Raportin tavoitteena on auttaa asiakkaitamme ymmärtämään heidän omia asiakkaitaan paremmin. Raportissa paitsi esitellään tunnistetut kuluttajatrendit, siinä myös kerrotaan esimerkkien kautta, miten kyseiset trendit näkyvät ja kuuluvat toisaalta kuluttajien ja toisaalta eri toimialojen arjessa.

Emme kuitenkaan halunneet jättää asiaa tähän, olimmehan huomanneet jo aiemmin, että trendien tunnistamisen ja ymmärtämisen lisäksi keskeisenä haasteena on usein trenditiedon valjastaminen käytäntöön. Huolehtiaksemme siitä, että jalostettu kuluttajatrenditietous johtaisi myös toimenpiteisiin ja hyvin perusteltuun päätöksentekoon, koostimme raportin mukaan myös työkirjan. Se tarjoaa työvälineitä, joiden avulla on mahdollista konkretisoida trendien merkitystä omalle liiketoiminnalle, ja valjastaa ne tukemaan päätöksentekoa.

Trendityökirja - M-Brain

M-Brainin Kuluttajatrendit Suomessa 2018 -raportti sisältää aktivoivan trendityökirjan, joka sisältää mm. aiheeseen liittyvän havainnollisen trendikartan. Käytännönläheinen trendityökirja sisältää alan tuoreimpia metodeja hyödyntäviä tehtäviä, joiden avulla voit kasvattaa kuluttajatrendien sekä niiden tuomien liiketoimintamahdollisuuksien ymmärrystä. Tehdyt havainnot jalkautuvat näin helpommin osaksi organisaation toimintaa ja päätöksentekoa.

Systemaattinen sukellus kuluttajatrendien maailmaan on ollut innostava myös meille M-Brainilla. Trendien merkitys ja mahdollisuus konkretisoida ne näkyväksi osaksi organisaation toimintaa ja päätöksentekoa ovat antaneet uutta pontta trendien seurantaan ja trendityöhön ylipäänsä. Jos aihe kiinnostaa ja haluat kuulla kuinka voisimme yhdessä kehittää organisaationne tapoja hyödyntää trenditietoutta päätöksenteossa, ota yhteyttä. Kerron mielelläni lisää M-Brainin Kuluttajatrenditutkimuksesta ja trendityöstä yleisemminkin. Voit myös ottaa meihin yhteyttä Kuluttajatrendit Suomessa 2018 -sivuston kautta, jolloin pääset lataamaan aiheesta ilmaisen esimerkkiraportin.

 

Kirjoittamassa mukana M-Brainin kuluttajatrendityöryhmä: Soile Mäkinen, Sanelma Helkearo, Nora Kärkkäinen, Kimmo Parviainen ja Karoliina Laitinen.

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close