Mediaseuranta valvoo koko mediaa

M-Brain-media-monitoring-services-social-media

Aiemmin mediaseuranta tarkoitti vain toimituksellisen median seurantaa. Kaikki seurattavat julkaisut tuotti institutionaalinen lähde, usein yksityisessä tai julkisessa omistuksessa oleva kustantamo. Uutislähteiden kirjo oli kapea, ja muutamat toimitukselliset elimet hallitsivat uutisia.

Sosiaalinen media muutti tilanteen radikaalisti. Jos nykyään haluaa saada ”kokonaiskuvan” eli ”tietää, mitä maailmassa tapahtuu”, tarkastelu ei rajoitu enää printtimediaan. Ihmisten yksityisiä keskusteluja sosiaalisen median kautta seuraamalla saadaan paljon enemmän tietoa kuin pelkän perinteisen median seurannalla.

Liiketoimintatiedon avulla pyritään saamaan mahdollisimman paljon asiaankuuluvaa tietoa useista lähteistä, niin toimituksellisesta, sosiaalisesta kuin institutionaalisestakin mediasta. Sosiaalista mediaa on usein kutsuttu epäluotettavaksi tai se rinnastuu väärään tietoon tai valeuutisiin. Sen sisältö on silti edelleen relevanttia, sillä se kertoo, mitä ihmiset ajattelevat. Heidän mielipiteensä ovat relevantteja vaikka ne eivät perustuisikaan realiteetteihin, sillä ihmiset toimivat uskomustensa ja tuomioidensa mukaan. Tämäkin on siis tärkeää liiketoimintatietoa.

Mediaseurantapalvelu valottaa mielipiteitä

Tiedolla johtava organisaatio kerää tietoja sekä tapahtumista markkinoilla että ihmisten reaktioista näihin tapahtumiin. Fiksu ottaa selville seuraavat:

  • Mitä uutisen lähteet (yksilöt, organisaatiot jne.) ovat julkaisseet?
  • Mistä toimituksellinen media puhuu (oletuksena on, että toimituksellinen media on puolueeton)?
  • Mitä eri mielipiteitä ihmisillä on tutkittavista asioista?

Tapahtumista on hyvä olla perillä, mutta organisaation on myös tiedettävä, miten ihmiset ajattelevat. Heidän ajattelunsa vaikuttaa heidän tekemiinsä päätöksiin ja ennustaa siten tulevaisuutta.

Tiedonhallintapalvelu, joka kattaa kaikki yllä esitetyt mediatiedon aspektit, on testaamisen arvoinen. Jos tämän lisäksi pystyt vähentämään tiedon määrän minimiin keskittymällä vain organisaatiollesi relevantteihin asioihin, on käsissäsi unelmaratkaisu.

M-Brainin mediaseurantapalvelut pystyvät kaikkeen tähän! Tutustu ja ota meihin yhteyttä!

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close
M-Brain.com