Millaista on vastuullinen viestintä kasvuyrityksessä?

ProCom Day panelists - M-Brain - photo by Outi Paasonen

M-Brain on jälleen 5.6.2019 järjestettävän ProCom-päivän virallinen yhteistyökumppani. Kutsuimme tapahtuman lämpiölavalle mukaamme kolme mielenkiintoista vierasta keskustelemaan siitä, millaista on vastuullinen viestintä kasvuyrityksessä.

Vastuullisuus ei katso yrityksen kokoa. Mitä kovempi kasvuvauhti, sitä enemmän asiakkaiden, kuluttajien ja median tarkka silmä kohdentuu. Vastuullisuus ei myöskään ole enää pelkkä ympäristökysymys. Vastuullisuutta on ekologisen vastuun lisäksi myös taloudellinen ja sosiaalinen vastuu. Viestintä taas on tärkeä osa liiketoiminnan asettamia kasvutavoitteita. 

M-Brainin vieraina keskustelemassa ovat IKEA Suomen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kirsi Gotthardt (kuvassa vasemmalla), Business Finlandin kansainvälisestä media- ja pr-työstä vastaava Hetta Huittinen sekä Mari Dunderfelt (kuvassa oikealla), Vaasan Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja Suomessa ja Baltiassa. Keskustelua vetää M-Brainin toimitusjohtaja Christian Cedercreutz (kuvassa keskellä). 

Potkua businekseen 

Sosiaalinen media tuo oman mausteensa vastuullisuuteen, kun sekä kupruilla että kullanarvoisilla teoilla on mahdollisuus levitä kaiken kansan tietoisuuteen lähes silmänräpäyksessä. Mutta mitä on lupa odottaa; elävätkö ihmiset itse yhtä vastuullisesti kuin mitä yrityksiltä odottavat? Unohtuuko tämän päivän hitti huomenna vai onko se osa maailmanlaajuista megatrendiä?  

Some vyöryy päälle ryöpsähdyksinä, mutta kohinaa voi kuunnella ja kerättyä tietoa analysoida. Onnistuiko ennakointi, oliko skenaariot mietitty? Toisinaan parhaidenkaan skenaarioiden, johtamisen ja viestinnän keinoin ei onnistuta toimimaan niin, että haluttu skenaario toteutuu. Yllättäen joku painoikin somessa nappia, ja ennakoimaton kohu oli valmis. 

Näkyvätkö somekohut lopulta viivan alla, vai unohtuvatko ne yhtä nopeasti kuin alkoivatkin, uuden kohun syöksyessä jo kohti? Miten kilpailijalla meni; niin kuin omasta mielestä tai analysoidun tiedon perusteella? Opittiinko omasta tai muiden kohusta? 

Mitä nyt, viestintä? 

Viestinnän rooli on kiistatta kasvanut vastuullisuutta korostavassa ja vastuuttomuutta suurennuslasilla hakevassa nopeatempoisessa toimintaympäristössä.  Mutta miten kaikki tämä on muuttanut viestintää? 

Tule kuuntelemaan M-Brainin vetämää keskustelua vastuullisesta viestinnästä ProCom-päivän lämpiölavalle 5.6.!  

 

Kuva: Outi Paasonen

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close