Mitä eroa on perinteisen ja sosiaalisen median seurannalla?

Miten sosiaalisen median seuranta eroaa perinteisen median seurannasta?

Sosiaalisen median eli somen merkitys on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut jatkuvasti. Nyt käytännössä kaikkien yritysten olisi tärkeää seurata sosiaalista mediaa siinäkin tapauksessa, ettei itse edes siellä toimi.

 

Yritykset ovat huomanneet, joskus kantapäänkin kautta, että hekin näkyvät sosiaalisessa mediassa joka tapauksessa. Lisäksi somessa on tarjolla tietoa, jota yritykset toiminnassaan tarvitsevat. Miten sosiaalisen median seuranta sitten eroaa perinteisestä mediaseurannasta?

 

Erilaiset syklit

 

Merkittävin ero, joka tulee perinteisen ja sosiaalisen median seuraamisessa ottaa huomioon, on sosiaalisen median nopeampi sykli. Asiat ja ilmiöt nousevat yhtä nopeasti kuin jälleen siirtyvät taka-alalle.

 

Tämän vuoksi somenäkyvyyden analysointi perinteisesti vaikkapa kvartaaleittain ei riitä. Periaatteessa tilanteesta olisi hyvä olla kuva päivätasolla, mutta kokonaiskuva sosiaalisen median maisemasta olisi muodostettava vähintään kerran kuussa.

 

Erilaiset mittarit

 

Perinteisen median seuraamiseen verrattuna sosiaalisen median seurannan mittarit ovat erilaiset.  Muuttujat on perinteisen median kohdalla helpommin määriteltävissä, kun muodot ovat olleet enemmän yhtenäisiä.

 

Sosiaalisessa mediassa kyse on usein yksittäisistä ”somettajista”. Yksittäisellä mielipidevaikuttajalla voi olla aivan ratkaiseva merkitys, kun suosituimmilla sosiaalisen median persoonilla saattaa olla seuraajia tuhansista kymmeniin miljooniin.

 

Merkittävimpiin sosiaalisen median alustoihin kuuluvat erilaiset blogit, Facebook, lyhyisiin viesteihin erikoistunut Twitter sekä kuvapalvelut Instagram, Tumblr ja Pinterest.

 

Uskallatko jättää seuraamatta somea?

 

Sosiaalinen media on jo lyhyessä ajassa mullistanut mediamaiseman perusteellisesti ja myllerrys jatkuu. Uusia sovelluksia tuodaan markkinoille koko ajan.

 

Myös mediaseurannassa sen painoarvo lisääntyy. Varmaa on, että yhdelläkään aikaansa seuraavalla yrityksellä tai organisaatiolla ei ole varaa jättää sosiaalista mediaa huomiotta.

 

Kirjoittanut Mikko Silvennoinen

 

Haluaisitko saada enemmän tietoa irti sosiaalisesta mediasta? Lataa ilmaiseksi englanninkielinen oppaamme “Handbook of Social Media Intelligence“.

 

 

 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close