Miten sisältömarkkinoija hyötyy mediaseurannasta?

Mediaseuranta on muutakin kuin lehtileikkeiden erottelua hakusanojen avulla tai brändimainintojen yhteenlaskentaa sosiaalisessa mediassa. Ajatuksella toteutettu mediaseuranta tuo sisältömarkkinointiin välittömiä ja ainutlaatuisia hyötyjä. Digitalisaatio on tuonut kohdeyleisöt yhä lähemmäs yrityksiä, ja mediaseurannan liittämisellä osaksi yritysten sisällöltöstrategiaa on suuri merkitys. Mediaseurannan avulla yritys saa ainutlaatuisen näyteikkunan asiakkaiden näkökulmien ja ongelmien lisäksi myös koko toimialaansa.

 

Mediaseurannan avulla yritys saa apua tärkeimpien kohdeyleisöjensä määrittelyyn ja vuorovaikutuksen edistämiseen. Oikeat työkalut auttavat kohdeyleisön tavoittamisessa oikeaan aikaan, ja aidon lisäarvon tuottaminen asiakkaalle tämän tarpeet huomioon ottavalla sisällöllä helpottuu.

 

Uutismaailman digitalisoituminen näkyy myös mediaseurannassa. Koska asiakkaat todennäköisesti viettävät yhtä paljon aikaa verkossa kuin yrityksetkin, sisältömarkkinointiviestit saavuttavat yleisönsä yhä paremmin ja kohdennetummin. Yrityksen nimen ja brändien lisäksi hakuun voi liittää yrityksen avainhenkilöitä sekä tärkeitä käsitteitä, lähteitä ja puheenaiheita, jotka auttavat sosiaalisen median päivitysten luomisessa ja keskusteluihin osallistumisessa sekä toimivat myös inspiraation lähteenä sisältöä tuotettaessa ja kehitettäessä.

 

Markkinoinnin ja myynnin tulisi tehostaa yhteistyötään some-strategian toteuttamisessa. Myös organisaation muilla motivoituneilla ihmisillä on ensisijaisen tärkeä rooli sosiaalisen strategian luomisessa. Tiimin kanssa yhteistyössä laadittu suunnitelma sitouttaa ja motivoittaa suunnitelman toteuttamiseen sekä auttaa asiakkaiden kannalta arvokkaan sisällön tuottamisessa. Sen avulla on mahdollista osallistua keskusteluihin reaaliajassa.

 

Hyvää ajoitusta mediakriisille koittaa tuskin koskaan, mutta nopea reagointi on aina välttämätöntä. Tilanne voi käynnistyä ja paisua lounastunnin tai tärkeän palaverin aikana.

 

Tärkeimmistä hakusanoista sähköpostiin tilatut hälytysviestit auttavat olemaan läsnä siellä, missä tarvitaan. Hälytysilmoituksia voi parhaimmillaan säätää tiedottamaan myös jyrkistä muutoksista julkisuuden sävyssä. Tätä ominaisuutta voi hyödyntää niin kriisien kuin myönteisten uutisten varalta, kun yritys ehtii ensimmäisenä kommentoimaan asiaa esimerkiksi twiittaamalla.

 

Mediaseurantaa voi siis hyödyntää monin erin tavoin. Se auttaa muun muassa kartoittamaan kuluttajien todelliset tarpeet ja kehittämään palveluita niiden pohjalta. Mediaseurannan avulla voidaan tavoittaa eri alojen mielipidejohtajat, löytää laadukkaita myynnin liidejä ja suunnitella sisällöt kohderyhmiä oikeasti hyödyttäviksi ja viihdyttäviksi. Kaiken tämän keskittäminen yhteen työkaluun on erityisen tehokas vaihtoehto, sillä se tarjoaa jo yhdellä vilkaisulla laajan näköalapaikan kaikkiin mahdollisuuksiin ja keskusteluihin.

 

Kirjoittanut Paula Määttä
Lue alkuperäisen englanninkielisen kirjoituksen ensimmäinen osa ja toinen osa.

 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close