Näin muutat informaatiotulvan kilpailueduksi

Tietoähky on ongelma, jonka jokainen markkinatiedon parissa työskentelevä kohtaa joskus. Kansainvälinen maitotuotteita tarjoava yritys FrieslandCampina on hyödyntänyt markkinatietoa menestyksekkäästi jo vuosia. Director of Business Insight Erik Elgersma FrieslandCampinalta jakaa ensimmäistä kertaa julkisesti yrityksen oppeja markkinatiedosta ja sen hyödyntämisestä.

 

Maitotuotemarkkinat ovat äärimmäisen alttiita ympäristön muutoksille, ja tuotteiden hinnat voivat tuplaantua tai puolittua jo puolessa vuodessa. Tulevaisuuden ennakoiminen vaatii tällaisessa toimintaympäristössä jatkuvaa ja intensiivistä seurantaa. FrieslandCampina seuraa tuhansia lähteitä yli sadassa maassa. Maitotuotteita, kilpailijoita ja asiakkaita koskevia uutisosumia kertyy päivässä noin 500.

 

Jotta valtava tietomäärä muuttuu kilpailueduksi, se vaatii prosessointia. FrieslandCampina suodattaa kaikkien osumien joukosta relevanteimmat, ja toimittaa tärkeät uutiset oikeille henkilöille. Yrityksen 400 keskeisintä johtajaa saavat päivittäin jokaisen omiin tarpeisiin räätälöidyn uutiskirjeen. Sen ansiosta he pysyvät jatkuvasti ajan tasalla, nopeasti muuttuvasta alasta huolimatta.

 

Käytäntö osoittaa, että markkinatietoon panostaminen kannattaa: FrieslandCampina onnistui esimerkiksi huomaamaan ajoissa heikot signaalit kilpailijoiden fuusioitumisaikeista, ja pystyi toimimaan proaktiivisesti asian suhteen.

 

 

Kirjoittanut Erik Elgersma, Director of Business Insight, FrieslandCampina

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close