Ovatko kuluttajat menettäneet luottamuksensa sosiaaliseen mediaan?

Tutkimusten mukaan kuluttajien luottamus verkosta löytyvää informaatiota kohtaan on heikentynyt. Yksi syy tähän on astroturffaus.

 

Astroturffauksen voi määritellä monella tapaa. Ilmiöllä tarkoitetaan muun muassa toimintaa, jossa organisaatiot maksavat tavallisille ihmisille heidän tuotteidensa ja palveluidensa kehumisesta verkossa. Yleisimmin astroturffausta tehdään netin suosittelu- ja arvostelusivustoilla. Voivatko kuluttajat enää luottaa netin vertaisarvioihin?

 

Näyttäisi siltä, että ihmiset ovat kiinnittäneet huomionsa kasvavaan astroturffaukseen. Kuluttajat kärsivät luottamuspulasta, eikä mikään ihme: Gartner ennusti muutama vuosi sitten, että vuonna 2014 ainakin yksi kymmenestä suosituksesta sosiaalisessa mediassa on epäaito. Astroturffauksen myötä ihmiset eivät enää tiedä, mikä netistä löytynyt tieto on totta ja mikä ei.

 

Astroturffaus on uhka organisaatioiden uskottavuudelle ja luotettavuudelle. Organisaatioiden tulisikin pysyä kaukana astroturffauksesta, sekä pitää toimintansa vastuullisena ja läpinäkyvänä. Valheellisista arvosteluista maksamisen sijaan kannattaa tarjota tuotteita ja palveluita, jotka keräävät kehuja maksamattakin.

 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close