Ovatko mediatiedotteeni ajan haaskausta vai tehokasta viestintää?

Miten seuraat tiedotteen läpimenoa?

Klik - sinne meni! Mediatiedote lähti maailmalle napin painalluksella. Nyt se kiitää bittiavaruudessa journalistien, blogaajien ja muiden sidosryhmien edustajien sähköposteihin. Mutta mitä sitten tapahtuu?

 

Ideaalitilanteessa tiedotteesi on otsikoitu niin onnistuneesti, etteivät vastaanottajat malta olla avaamatta saamaansa postia. Sisältökin rokkaa, ja sitä välitetään eteenpäin toivotulla tavalla: Toimittajat kirjoittavat jutun lehteen tai toimittavat uutisen radioon tai televisioon. Blogaajat käsittelevät tiedotteen aihetta seuraavassa postauksessaan. Ja kaikki jakavat tiedotetta vähintäänkin Twitterissä ja Facebookissa. Täydellinen menestys!

 

Vai käykö sittenkin niin, että mediatiedotteesi päätyy suoraan sähköiseen roskakoriin? Kukaan ei avaa saamaansa viestiä, lue sen sisältöä eikä ainakaan jaa sitä edelleen. Ehkä mediatiedotteen laatimiseen käyttämäsi aika olikin hukkaan heitettyä.

 

Vaikuttavuutta mittaamalla saat varmuuden

 

Epätietoisuudessa ei ole pakko elää, sillä mediatiedotteen tehoa voidaan mitata seuraamalla sen läpimenoa ja mittaamalla sen vaikuttavuutta. Prosessi etenee vaiheittain:

Mediatiedotteen teho

Tiedotteen vaikuttavuutta voidaan mitata sekä määrällisesti että laadullisesti:

 

Määrä – Kuinka laajasti mediatiedote meni läpi?

  • Juttujen lukumäärä
  • Mediajakauma
  • Tavoitettu yleisö

 

Laatu – Millaista tiedotejulkisuus oli?

  • Julkisuuden sävy
  • Julkisuuden huomioarvo

 

Tärkeä näkökulma on myös vertailu: Miten tämä tiedote toimi aikaisempiin tiedotteisiin verrattuna? Miten meidän tiedotteemme toimivat kilpailijoiden tiedotteisiin verrattuna? Millaista tiedotteisiin pohjautuva julkisuus on muuhun julkisuuteemme verrattuna?

 

Miksi haluaisin olla varma vaikuttavuudesta?

 

Kaikki haluavat tehdä työtä jolla on merkitys. On palkitsevaa, kun voi todistaa itselleen ja muille, että tehdyllä työllä oli vaikutus, ja että sen avulla saavutettiin haluttu lopputulos. Ellet siis aiemmin ole tullut ajatelleeksi, että on tärkeää tietää, kuinka vaikuttavia laatimasi mediatiedotteet ovat, nyt on korkea aika miettiä asiaa uudelleen.

 

Seuraamalla mediatiedotteiden läpimenoa ja mittaamalla niiden vaikuttavuutta, voit asettaa itsellesi uusia tavoitteita ja mitata konkreettisesti niiden saavuttamista. Voit kehittää omaa toimintaasi ja tehdä pitkäjänteisiä suunnitelmia. Voit todentaa viestintätyösi merkityksen.

 

Kirjoittanut Sanelma Helkearo

 

 

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close