Reaaliaikainen markkinointi vaatii sekä suunnitelmallisuutta että improvisointia

Reaaliaikaisen markkinoinnin on ennustettu olevan yksi tämän vuoden viestintätrendeistä. Miksi siitä kannattaa kiinnostua?

 

Reaaliaikainen markkinointi, real-time marketing, on yllättäviin mahdollisuuksiin tarttumista ja nopeaa reagointia ajankohtaisiin aiheisiin tai tapahtumiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritykset jakavat sosiaalisessa mediassa hauskaa tai nokkelaa sisältöä, joka liittyy olennaisesti johonkin juuri sillä hetkellä ajankohtaiseen asiaan.

 

Esimerkki onnistuneesta ja oikea-aikaisesta markkinoinnista on Snickersin twiitti jalkapallon MM-kisoissa viime kesänä. Yhdessä pelissä Uruguayn pelaaja  Luis Suárez puri Italian Giorgio Chielliniä, ja Snickers jakoi lähes välittömästi Twitterissä aiheeseen liittyvän kuvan:

M-Brain_Reaaliaikainen markkinointi2

Snickersin kuva on uudelleentwiitattu yli 46 000 kertaa ja se huomioitiin laajasti sosiaalisessa mediassa.

 

Kuva ei ole uusin esimerkki reaaliaikaisesta markkinoinnista, mutta se jää mieleen paremmin kuin suurin osa muista viimeisen puolen vuoden aikana julkaistuista mainoksista. Harvaa mainosta tai somesisältöä edes muistetaan enää kuuden kuukauden päästä. Reaaliaikainen markkinointi onkin tällä hetkellä tehokas tapa erottua massasta, sillä se on yhä harvinaista ja jää onnistuessaan mieleen pitkäksikin aikaa.

 

Onnistunut reaaliaikainen markkinointi vaatii sekä rohkeaa improvisointia että tarkkaa suunnittelua. On mahdotonta reagoida nopeasti, jos jokainen päätös pitää varmistaa usealta henkilöltä moneen kertaan eikä kukaan ole valmis ottamaan riskejä. Huolellista suunnittelua tarvitaan, jotta työntekijät uskaltavat ja osaavat reagoida nopeasti oikealla hetkellä. On olennaista keskustella esimerkiksi siitä, ketkä saavat improvisoida tilaisuuden tullen, minkä tyyppisiä viestejä halutaan lähettää ja mitä tapahtumia tulisi seurata erityisen tarkasti markkinointimahdollisuuksien varalta.

 

Reaaliaikaisen markkinoinnin toteuttaminen vaatii työtä, mutta se kannattaa. Sosiaalisen median ansiosta parhaat sisällöt muuttuvat helposti viraaleiksi, ja vähin kustannuksin. Reaaliaikainen markkinointi on vielä harvinaista, joten nyt on täydellinen aika ottaa se haltuun.

 

Lue Kiia Etelävuoren englanninkielinen kirjoitus kokonaisuudessaan täältä

 

 

Kuva: Image: Flickr / Steve A Johnson. Licence: Creative Commons

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close