Sinulla on oikeus luottaa saamiisi tietoihin

You have the right to trust the information you receive Mbrain monitoring

Paljon epäluotettavaa ja valheellista tietoa leviää toimituksellisen ja sosiaalisen median kautta ympäri maailmaa. Varsinkin näinä epävarmoina, koronavirusuutisoinnin hallitsemina aikoina viralliset lähteet varoittavat ihmisiä pandemiaan kytkeytyvästä disinformaatiosta.

Valeuutisointi on levinnyt sosiaalisessa mediassa siinä määrin, että jotkut kommentoijat viittaavat nyt koronaviruspandemian mukana tulleeseen väärän tiedon vyöryyn ”disinfodemiana”, disinformaatiopandemiana. Tämä ilmiö vaarantaa jopa ihmishenkiä ja saa jotkut oireilevat kokeilemaan epäluotettavia parannusmetodeja tervehtyäkseen.

Valeuutisia kirjoitetaan ja julkaistaan ​​yleensä tarkoituksena johtaa lukija harhaan, vahingoittaa jotakuta, esimerkiksi henkilöä tai organisaatiota, tai saavuttaa taloudellista tai poliittista hyötyä sensaatio-otsikoiden avulla. Valeuutisilla voidaan kalastella myös mainostuloja. Valheellisin tiedoin maustetut lehtijutut vetävät puoleensa lukijoita, hyödyttävät mainostajia ja parantavat luokituksia.

Seurantapalvelut tuovat totuuden lähemmäksi

Valeuutiset ovat kasvava ongelma ihmisille, jotka kahlaavat uutisia läpi ja pyrkivät tekemään päätöksiä toimialaympäristöissä tapahtuvien muutosten perusteella. Epäluotettava informaatio heikentää relevanttien uutisten näkyvyyttä ja vaikeuttaa liiketoimintaan liittyvän uutisoinnin asiaankuuluvuuden arvioimista.

Yksi tapa ratkaista ongelma on käyttää seuranta- ja tiedonhallintapalveluja, jotka tarjoavat laajan valikoiman artikkeleita, kommentteja ja keskustelua eri lähteistä halutusta aiheesta. Jos saat 360 asteen näkymän tapahtumista sekä toimituksellisen että sosiaalisen median, institutionaalisten lähteiden, virallisten verkkosivujen, tutkimuslaitosten ja vaikutusvaltaisten kommentaattoreiden perusteella, todennäköisyytesi päästä lähemmäksi totuutta kasvaa.

 

Lisälukemista valeuutisoinnista koronaviruspandemian aikana tarjoavat esimerkiksi seuraavat lähteet:

CNBC: Trump claims the worsening U.S. coronavirus outbreak is a ‘Fake News Media Conspiracy’ (26.10.2020)

BBC: Fake News: Fact and Fiction – Fake news in the age of coronavirus (03.09.2020)

DW: Spread of coronavirus fake news causes hundreds of deaths (11.08.2020)

BBC: Coronavirus: The viral rumours that were completely wrong (06.08.2020)

BBC: 5G and coronavirus: Debunking the fake news stories

 

Jos valeuutisointi mietityttää ja tietotulva ahdistaa, ota yhteyttä M-Brainiin!

 

Tilaa M-Brainin uutiskirje!

Haluatko saada viimeisimmät tiedot palveluistamme, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin sekä linkkivinkkejä tuoreimmista blogeistamme? Liity sähköpostijakelulistallemme.

Tervetuloa tutustumaan meihin myös LinkedInissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Close

Login to clientzone

Close

So, you are interested in our monitoring services?

So, you are interested in our intelligence services?

So, you are interested in our advisory services?

Please, leave your contact information and we will get back to you shortly!

Name
Company
E-Mail
Phone
Message

Cancel

Your message has been sent!
Close
M-Brain.com