Mediatiedote 16.8.2022

M-Brainille uusi toimitusjohtaja

Kimmo Havu on nimitetty kilpailu- ja markkinatietopalveluita tarjoavan M-Brainin uudeksi toimitusjohtajaksi. Nimitys tehtiin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun ohjelmistoyrityksiin erikoistunut sijoitusyhtiö Monterro osti enemmistöosuuden M-Brainista.

Kimmo Havulla on yli 20 vuoden kokemus ohjelmisto- ja teknologiasektorilta ja hän on työskennellyt suurissa globaaleissa yhtiöissä. Ennen M-Brainia hän on toiminut SAS Institutessa Suomen toimitusjohtajana ja rahoituspalvelualan johtajana Pohjoismaisilla markkinoilla, minkä lisäksi hänellä on ollut vastuualueita EMEA-tasolla. Ennen SAS Institutea hän toimi IBM:n johtotehtävissä. Havu aloittaa M-Brainin toimitusjohtajana nykyisen toimitusjohtaja, perustaja Kim Nybergin jäädessä eläkkeelle siirtymäajan päätteeksi.

Nimitys tehtiin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun ohjelmistoyrityksiin erikoistunut, pohjoismainen sijoitusyhtiö Monterro osti enemmistöosuuden M-Brainista. M-Brain on muuttunut merkittävästi menneinä vuosina. Yhtiö on muun muassa myynyt pois ydinliiketoimintaan kuulumattomia liiketoimintoja sekä investoinut tekoälyteknologiaan. Monterron omistajuus merkitsee käännekohtaa yrityksen historiassa: painopiste on nyt vahvasti kasvussa, joka tullaan saavuttamaan asiakkaille tarjottavien entistä innovatiivisempien ratkaisujen avulla.

”M-Brainilla on mahtavia asiakkaita ja yhtiö on rakentanut johtavan ohjelmistoalustan kilpailu- ja markkinatiedon keräämiseksi, analysoimiseksi ja jakelemiseksi. Olen innoissani uudesta tehtävästäni ja saadessani olla mukana tällä jännittävällä matkalla kohti M-Brainin muutosta todelliseksi SaaS-yhtiöksi. Tukenani ovat omistautuneet, alansa huippukärkeä edustavat asiantuntijat, joiden avulla erotumme kaikista kilpailijoistamme”, Havu sanoo.

Yhdessä Monterron kanssa M-Brain suunnittelee lisäinvestointeja tekoälypohjaisiin ratkaisuihin kuten hiljattain lanseerattuun Insights Discoveryyn. Yritys aikoo investoida myös myyntiin ja asiakaspalveluun maailmanlaajuisesti.

”Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa uuden toimitusjohtajan nimityksestä näin pian omistusajan alkamisen jälkeen. Kimmo on ihanteellinen johtaja M-Brainille ja tuo mukanaan taitoja ja asiantuntemusta, joiden avulla voimme muuttaa yhtiön todelliseksi teknologiajohtajaksi, jonka toimialojen asiantuntemus on vailla vertaa”, sanoo Martin Henricson, hallituksen puheenjohtaja, ja jatkaa: ”Hänellä on selkeä visio yhtiötä varten sekä osaamista ja kokemusta toteuttaa valtavat mahdollisuudet.”

“Kun perustimme M-Brainin vaimoni Marjukan kanssa 90-luvun lopussa, meillä oli selkeä näkemys siitä, miten digitalisaatio muuttaa maailmaa ja mikä sen vaikutus tiedonhallinnalle on. Todellisuus on osoittautunut paljon ihmeellisemmäksi kuin olisimme koskaan voineet kuvitella.

”Tulen seuraamaan suurella mielenkiinnolla, miten M-Brain kasvaa ja kehittyy, ja olen varma, että Kimmo yhdessä tiiminsä kanssa onnistuu muovaamaan yrityksestä menestystarinan, jonka aina tiesimme sen olevan”, sanoo nykyinen toimitusjohtaja Kim Nyberg.

 

Lisätietoa

Martin Henricson, Managing Director, Monterro

Puhelin: +46 70 995 08 73

E-mail: martin.henricson@monterro.com

 

About M-Brain

M-Brain is a leading global provider of competitive and market intelligence solutions. It combines proprietary AI technology and human intelligence to optimally collect, filter, analyse, and package information in an easy-to-understand format that supports strategic planning and enables business growth.

M-Brain has 190 employees, is headquartered in Finland, and has offices in ten countries around the world to help you find, understand and exploit information to give your business that competitive edge.

 

About Monterro

Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders. With operational experience from successfully developing and running companies such as Pointsec, Episerver, Orc Software, and Lime Technologies, Monterro actively supports its portfolio companies in all aspects of growth. A substantial part of the fund’s capital, 25%, comes from Monterro’s founders and employees.

Close
M-Brain.com