Nenäpäivä kutsuu suomalaiset vuosittain mukaan auttamaan maailman lapsia ja kerää varoja pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön. Nenäpäivän järjestää Nenäpäivä-säätiö, ja vuonna 2020 Nenäpäivä-kampanjan keräysvaroilla ja yhdeksän muun mukana olevan järjestön ammattitaidolla autetaan lapsia yhteensä 17 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.  

M-Brainin ja Nenäpäivän yhteistyö alkoi vuonna 2013, kun Nenäpäivä etsi hyväntekeväisyyskampanjalleen mediaseurantakumppania. Kampanjalle tärkeä mediakenttä on melko lavea ja vaatii oikeanlaiset työkalut, jotta tarvittava tieto saadaan helpommin esiin ja hyödynnettäväksi. Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Tyrväinen, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Jonna Rotola-Pukkila ja kumppanuuskoordinaattori Anette Koivisto kertovat, miten M-Brainin palvelut ovat auttaneet kampanjaorganisaatiota parantamaan omaa toimintaansa. 

Media-analyysista oppeja seuraavaan kampanjaan

Vuosikymmen sitten mediaseurantaa toteutettiin vielä monelle yritykselle melko perinteiseen tyyliin leikkaamalla lehdistä seurattavaan aiheeseen liittyviä lehtileikkeitä. Nykypäivänä pirstaleista mediakenttää on sen laajuuden vuoksi vaikea hahmottaa ja hallinnoida ilman aiheeseen soveltuvia täsmätyökaluja.  

Nenäpäivän kampanjaorganisaatio hyödyntää päivittäisseurannassaan M-Adaptive –mediaseurantatyökalua sekä kampanjan jälkeen koottavaa koko tapahtumaa koskevaa media-analyysia. Mediaseurannan myötä kampanjatiimi pääsee selville siitä, millaiset avaukset todella aiheuttavat reaktioita ja keskustelua.  

M-Adaptiven tuottamia mediaosumaraportteja luetaan useita kertoja viikossa, ja Nenäpäivä pyrkii käyttämään M-Adaptivea koko tiimin voimin saadakseen siitä kaiken irti. Seuraamme M-Adaptiven avulla omien ja yhteistyötahojemme Nenäpäivä-viestien leviämistä mediassa. Palvelun avulla pystymme myös luomaan entistä läheisemmän suhteen kumppaniemme kanssa, kun pystymme reagoimaan ja huomioimaan heidän ulkoista viestintäänsä paremmin, tiimi kertoo. 

Media-analyysistä voi seurata, miten kampanjatoimenpiteet ja -tapahtumat ovat vaikuttaneet julkisuuden määrään tietyillä viikoilla, ja mitkä mediat ovat tarttuneet aiheeseen. Sekä toimituksellisesta että sosiaalisesta mediasta saa myös tietoa julkisuuden kehittymisestä pidemmällä aikavälillä, eli eri kampanjavuosien välillä on myös mahdollista tehdä vertailua. 

Koetamme joka vuosi oppia edellisen vuoden kampanjasta. M-Brainin mediaanalyysi on antanut meille mahdollisuuden arvioida onnistumisiamme sekä toisintaa niitä.  

M-Brain-Case-Nenäpäivä

Paljon medianäkyvyyttä, liian vähän aikaa

Nenäpäivä on tyytyväinen yhteistyöhön M-Brainin kanssa. ”Yhteistyökumppani on aikanaan valittu sillä perusteella, että kyseessä on luotettava toimija ja alansa edelläkävijä”, kampanjatiimi toteaa. 

Tiimiläiset kertovat, että mediaseurantatyökalua on helppo hyödyntää, ja M-Brain on tarjonnut riittävästi koulutusta niin M-Adaptiven käyttämiseen kuin media-analyysiinkin. Yhteistyö on ollut hyvin sujuvaa ja on ollut mukavaa tehdä töitä iloisten M-Brainin ihmisten kanssa. Yhteistyössä huomaa, että M-Brainin väki haluaa olla mukana auttamassa maailman lapsia. 

Nenäpäivän ainoa mediaseurantaan liittyvä haaste ovat kampanjan aiheuttamat kiireet syksyisin, jolloin kampanja-aikana medianäkyvyyden analysoimiselle ei jää niin paljon aikaa kuin siihen haluttaisiin käyttää. 

Perjantai 13. onkin onnen päivä

Tänä vuonna Nenäpäivä-kampanja alkaa 29.10.2020 kello 19:00 Yle TV1:n suorana lähettämällä konsertilla, jossa maailman lapsia autetaan rauhan ja rakkauden sävelin. Kampanja huipentuu erilaisten tempausten ja radiolähetysten merkeissä varsinaiseen Nenäpäivään, jota vietetään perjantaina 13. marraskuuta 2020. 

Tarkoitus on kääntää kaikki perjantai 13. päivän epäonni onneksi ja toteuttaa koko illan mittaisen suoran TV-lähetyksen aikana maailman lasten unelmia. Nenäpäivässä on hauska auttaa ja osallistua voi monella tapaa – Nenällä tai ilman!, kampanjatiimi tiivistää. 

Lue lisää Nenäpäivä-kampanjasta ja muista auttamisen tavoista

Tee kertalahjoitus

Close