Tiedon määrän lisääntyessä sen hallintaan ja hyödyntämisen optimointiin on kiinnitettävä enemmän huomiota. Yhteistyö M-Brainin kanssa tuo markkinatiedon hallintaan järjestelmällisyyttä ja mahdollisuuden hyötyä tiedonhallinnan parhaista käytänteistä.

Mitä markkinatiedon hallinnan ja hyödyntämisen kehittäminen käytännössä tarkoittaa?

Kuten kaikissa kehityshankkeissa, ensimmäisenä tehtävänä on arvioida, millä tasolla markkinatiedon hallinta ja hyödyntäminen on nyt. Lähtötilannekartoitus antaa käsityksen siitä, millä alueilla haasteita on eniten ja mistä kehitystyö kannattaisi aloittaa. Lähtötilannekartoituksen tulokset analysoidaan huolellisesti, jonka jälkeen M-Brainin asiantuntijat hyödyntävät erilaisia moneen kertaan testattuja metodeja ja malleja auttaessaan organisaatiotasi lanseeraamaan, kehittämään sekä täysimittaisesti hyödyntämään markkinatiedon hallintaan liittyviä toimintoja. Käytännössä toteutamme erilaisia vertailuanalyyseja, workshop-koulutuksia, valmennuksia sekä konsultointi-, kehitys- ja muutosprojekteja.

Markkinatiedon hallintaprojektin lopputuloksena saat yksityiskohtaisen tiekartan, joka viitoittaa seuraavat askelet kohti entistä laadukkaampaa markkinatiedon hallintaa. Lisäksi projekti kehittää organisaatiosi sisäistä ymmärrystä markkinatiedon merkityksestä ja parhaista käytännöistä sen hyödyntämiseksi.

Miten M-Brain voi auttaa sinua markkinatiedon hallinnassa?

Saat käyttöösi pitkän kokemuksemme ja harjaantuneet asiantuntijamme sekä hyödyt tiedonhallinnan parhaista käytänteistä, joita olemme keränneet ja jalostaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa. Lisäksi pääset halutessasi vertaamaan omaa markkinatiedonhallinnan tasoasi verrokkiorganisaatioiden ja maailman johtavien toimijoiden tekemiseen. Yhteistyömme aikana hyödyt myös seuraavista ansioistamme:

 • Yksilölliset ratkaisut tiedon hyödyntämiseen liittyvään konsultointiin, suunnitteluun, kehittelyyn, analysointiin, koulutukseen ja toteuttamiseen
 • Verkostoitumismahdollisuuksia muiden kumppaniemme kanssa
 • Maailman suurin tietokanta markkinatiedon hallintaan liittyvästä vertailutiedosta
 • Tapausesimerkkejä johtavien yritysten tavasta hyödyntää markkinatietoa
 • Lukuisten julkaisujen, tapahtumien sekä tutkimus- ja asiakastyön tuoma ajatusjohtajuus markkinatiedon hallinnan saralla
 • Laajasti tunnettu toimialaa koskeva käsikirja Handbook of Market Intelligence (jo kolmas painos)
 • Paikallista palvelua tarjoavat toimistot eri puolilla maailmaa

Markkinatiedon viitekehys apuna kehitystyössä

Konkreettisena työkaluna markkinatiedon hallinnan kehittämisessä käytämme Markkinatiedon viitekehystä. Se rakentuu yhdeksän keskeisen menestystekijän varaan, joita arvioimalla voidaan selvittää, millä tasolla organisaation markkinatiedon hallinta on ja mitkä voisivat olla seuraavat kehitystoimenpiteet. M-Brainin luoma ainutlaatuinen markkinatiedon viitekehys on auttanut satoja yrityksiä kehittämään markkinatiedon hallintaansa huipputasolle.

M-Brain-global-intelligence-survey

Lisätietoa siitä, miten markkinatietoa hyödynnetään globaalisti päätöksenteon tukena, saat myös tutustumalla viimeisimmän Global Intelligence Survey 2019 -kyselytutkimuksen tuloksiin.

Parempaa markkinatiedon hallintaa yhteistyöllä

M-Brainilla on yli 20 vuoden kokemus asiakkaidemme markkinatiedon hallintaan liittyvien toimintojen kehittämisestä sekä luotettuna yhteistyökumppanina toimimisesta. Reilusti yli 1000 toteutettua tiedonhallinnan konsultointiprojektia sekä säännöllisesti toteuttamamme globaali markkinatiedon kehitystä seuraava tutkimus ovat tuoneet meille edelläkävijän aseman tiedonhallintaan liittyvässä konsultoinnissa. Syitä, miksi valita meidät:

 • Opit luomaan ja jatkojalostamaan tietoa tiimien välisenä yhteistyön
 • Muutat tiedon aidoksi kilpailuetua tuovaksi työkaluksi
 • Tehostat päätöksentekoasi
 • Säästät aikaa ja rahaa

Kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä konsultteihimme jo tänään! Kuulemme mielellämme haasteistasi ja kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa sinua ja organisaatiotasi hyödyntämään markkinatietoa paremmin.

Close
M-Brain.com